Voditeljica projekta Katarina Ivče Farnell i suradnica na projektu Andrea Fajdetić posjetile su 3. ožujka OŠ Sveti Petar Orehovec i prisustvovale drugoj radionici u šestom i sedmom razredu. OŠ Sveti Petar Orehovec ima vrlo aktivnu filmsku i novinarsku grupu u sklopu kojih su učenici pripremili svoje članke o radionicama.

„Nakon što smo odgledali navedene isječke filma bolje smo shvatili kako je gluhim i slijepim osobama. Ovo iskustvo je i razlog da smo na pitanje voditeljice radionice Tijane Mamić, odgovorili da su audiodeskripcije i standardizirani titlovi itekako potrebni na TV programima!“ pišu učenici.

Koordinatorica projekta u školi, Stojanka Lesički, planira s djecom izraditi audiodeskripcije za slijepe i standardizirane titlove za gluhe filmova koje je filmska družina snimila u prošlim godinama. „Svoj doprinos u ostvarivanju prava gluhih i slijepih da gledaju filmove, dat ćemo i mi učenici OŠ Sveti Petar Orehovec. Dogovoreno je da napravimo audiodeskripciju i titlove za film “Novac”. To je kratki igrani film naše školske filmske grupe“ istaknuli su učenici u svojim novinarskim radovima.

Skip to content